Yandex Rusyadan çıkacak - indirBak

indirBak  ›  TeknoHaber  ›  internet

 Yandex Rusyadan çıkacak

Yandex'in sahibi 5,2 milyar dolarlık anlaşmayla Rusya'dan çıkacak.

Yandex NV, "Rusya'nın Google'ı" olarak adlandırılan şeyi bir grup Rus yatırımcıya satmak için 475 milyar rublelik (5,21 milyar dolar) bir anlaşma imzaladı; bu, Moskova'nın neredeyse iki yıl önce Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana ülkeden en büyük kurumsal çıkış oldu.
 Kremlin'in tasarladığı anlaşma, Rusya'nın en büyük teknoloji oyuncusunun, sonuçta petrol devi Lukoil'e (LKOH.MM) ait olan bir fon da dahil olmak üzere tamamen Rusya'nın mülkiyetine geçmesini sağlayacak.
 , yeni sekme açar ve Yandex'in Batı teknoloji çevrelerinden ayrılmasını sağlamlaştırır.
 Bir zamanlar küresel bir işletme olma potansiyeline sahip birkaç Rus şirketinden biri olarak görülen Nasdaq'da listelenen Yandex (YNDX.O)
 , yeni sekme açılır; Rusya'da arama, reklamcılık ve araç çağırma dahil olmak üzere önde gelen çevrimiçi hizmetler geliştirmiştir.
 2014 yılında Rusya'dan İsrail'e taşınan kurucu ortağı Arkady Volozh, Rusya'nın ağustos ayında Ukrayna'yı işgal etmesini "barbarca" olarak nitelendirerek Kremlin'deki bazı kişilerin Yandex'i millileştirme yönünde baskı yapmasına yol açtı.
 Ancak sonuçta, teknolojik beyin göçü korkusu bu olasılığı uzak tutmaya yardımcı oldu ve gelirlerin %95'inden fazlasını oluşturan Yandex işletmelerinin Rusya'da kalacağı ve Rusya'nın kontrolü altına gireceği karmaşık bir anlaşmayla sonuçlandı.
 Anlaşmayı memnuniyetle karşılayan Kremlin, Rusya'daki işletmelerini Hollandalı ana şirketi Yandex NV'den ayırmayı denemek için yaklaşık 18 aydır Yandex ile müzakerelerde bulunuyor.
 Yandex her zaman kendisini Kremlin etkisinden uzak göstermeye çalıştı; şirket stratejik bir ulusal varlık haline geldikçe bu görev daha da zorlu hale geldi.
 Anlaşmaya göre Yandex'in piyasa değeri, Moskova Borsası'ndaki hisselerinin üç aylık ağırlıklı ortalamasına göre 10,2 milyar dolar olarak hesaplanıyor.  2021 yılının sonlarında yani Rusya'nın işgalinden önce Yandex'in piyasa değeri 30 milyar dolara yaklaşmıştı.
 Yandex NV, satış fiyatının "gerçeğe uygun değere" göre en az %50 oranında zorunlu bir indirimi" yansıttığını söyledi.  Rusya hükümetinin yabancı varlık satışını içeren anlaşmaları onaylaması ve en az %50 indirim talep etmesi gerekiyor.
 Yandex'in sahiplik yapısının neredeyse %88'i şu anda halka açık durumda ve birçok Batılı fon da hissedarları arasında yer alıyor.
 Yandex NV yaptığı açıklamada, anlaşmanın en az 230 milyar ruble nakit eşdeğeri ve yaklaşık 176 milyona kadar Yandex NV A Sınıfı hissesinden oluşacağını söyledi.


Yandex NV, "Nakit bedel Rusya dışında Çin Yuanı (CNH) cinsinden ödenecek" dedi ve anlaşmanın tamamlanmasının ardından Yandex markasını kullanmayı bırakacağını da sözlerine ekledi.
 'OLAĞANÜSTÜ DURUMLAR'
 Alıcı Consortium.First, yediemin Solid Management tarafından yönetilen yeni oluşturulmuş bir yatırım fonudur.  Yandex'in Rusya'daki üst düzey yönetim ekibinin üyeleri tarafından yönetildi ve Lukoil'e ait bir yatırım fonu olan Argonaut'un da aralarında bulunduğu dört finansal yatırımcı tarafından desteklendi.
 Alıcılar arasında sırasıyla Alexander Chachava, Pavel Prass ve Alexander Ryazanov'un sahibi olduğu Infinity Management, IT.Elaboration ve Meridian-Servis olmak üzere üç şirket daha yer aldı.
 Yandex NV, konsorsiyumun hiçbir üyesinin ABD, AB, İngiltere veya İsviçre yaptırımları altında olmadığını açıkça belirtti.  Kaynakların Reuters'e verdiği bilgiye göre, bu gereklilik diğer potansiyel Rus alıcıları dışladı.
 Düzenleme ve hissedar onayının ardından satışın iki aşamada tamamlanması planlanıyor. İlk aşamanın 2024'ün ilk yarısında tamamlanması, ikinci aşamanın ise yedi hafta içinde tamamlanması bekleniyor.
 Yandex NV, Yandex'in yeni bir halka açık listeleme almasının ardından beklenen A Sınıfı hisselerini Moskova Borsası'ndan çıkarmayı planlıyor.
 Yandex NV'nin yönetim kurulu başkanı John Boynton, ekibin "olağanüstü koşullar altında" hissedarları ve kullanıcıları için mümkün olan en iyi çözümü bulduğunu söyledi.
 Yandex NV, bulut, veri çözümleri, otonom sürüş ve eğitim teknolojisi sektörlerindeki dört erken aşama teknoloji işletmesinden oluşan portföyünü elinde tutacak.

Yandex Rusyadan çıkacak
 Şirket aynı zamanda Finlandiya'da bir veri merkezinin yanı sıra 1.300 çalışanın "temel fikri mülkiyet varlığını" ve 2024 yılına kadar geçiş lisanslarını da elinde tutacak.
 Rusya'daki çalışanlara yazdığı mektupta Yandex yöneticileri, asıl görevin Yandex'in özünü bozmamak olduğunu belirterek, Yandex'in bağımsız kalacağını vurguladı.

Yandex.Browser

Yandex.Browser

Windows:Hızlı internet Tarayıcı,Yandex.Browser google chrome yi tahdından indirecek yeni tarayıcı. çok hızlı .Logos

Kaynak:https://www.reuters.com/technology/yandex-nv-agrees-52-bln-sale-russian-assets-investor-consortium-2024-02-05/

Tarih:2024-02-05  Hit:111 



Anti Deep Freeze

Anti Deep Freeze

deep freeze şifre bulucu
Flatcast

Flatcast

internetten radyo yayını yapma pr
Waseor Coğrafya

Waseor Coğrafya

il bulma oyunu
hashcat

hashcat

şifre kırıcı program
Smart IPTV

Smart IPTV

android için IPTV izleme
Son Dakika
Son Dakika
son dakika haber uygulaması

Stick War: Legacy
Stick War: Legacy
ok atma oyunu

KillApps
KillApps
android için uygulama kapatma

Puzzle Kids
Puzzle Kids
çocuklar için yapboz oyunu

Adobe Express AI Video Tasarım
Adobe Express AI Video Tasarım
gelişmiş grafik tasarım oluştur

Evernote
Evernote
android not alma programı

MX Player
MX Player
android video oynatıcı

VivaCut
VivaCut
video düzenleme uygulaması androi