Firefox geleceğe dair - indirBak

indirBak  ›  TeknoHaber  ›  internet

 Firefox geleceğe dair

Mozilla'nın gizlilik ağırlıklı tarayıcısı düz ama yine de web'in geleceği için çok önemli.

Firefox iyi mi?
2008'in sonunda, Firefox en çok kullanılan tarayıcılar arasındaydı. Yüzde yirmisi 1,5 milyar çevrimiçi insanın , internette gezinmek için Mozilla'nın tarayıcısını kullanıyordu.


Endonezya, Makedonya ve Slovenya'da çevrimiçi olan herkesin yarısından fazlası Firefox kullanıyordu. Mozilla'nın o zamanki başkanı Ken Kovash bir blog . Neredeyse 15 yıl sonra, işler o kadar da pembe değil.

Tüm cihazlarda, tarayıcı kaydı; daha azına yüzde mobil cihazlarda bu, yaklaşık yüzde yarım . Firefox'un kıdemli başkan yardımcısı Selena Deckelmann, Beş yıl geriye dönüp yayınladığımız pazar payımıza ve kendi rakamlarımıza baktığımızda, düşüşü inkar etmek mümkün değil diyor. Mozilla'nın kendi istatistikleri , 2019'un başından 2022'nin başına kadar . Deckelmann, "Son birkaç yılda gördüğümüz şey aslında oldukça önemli bir düzleşme."

Firefox'un Netscape'in gölgelerinden çıkmasından bu yana geçen yirmi yılda, personelin çevrimiçi ortamda daha fazla açıklık ve daha iyi standartlar için baskı yapmasıyla, web'in gizliliğini ve güvenliğini şekillendirmenin anahtarı olmuştur. eşlik etti 2020'de Mozilla'da iki tur işten çıkarma . Gelecek yıl, gelirinin büyük çoğunluğundan sorumlu olan Google ile yaptığı kazançlı arama anlaşmasının süresi dolacak. Bir dizi gizlilik odaklı tarayıcı artık kendi sahasında rekabet ederken, yeni özellikteki teklemeler tabanını yabancılaştırmakla tehdit ediyor. Tüm bunlar, endüstri analistlerini ve eski çalışanları Firefox'un geleceği konusunda endişelendirdi.

Onun kaderi aynı zamanda bir bütün olarak web için daha büyük etkilere sahiptir. Yıllar boyunca, dünyanın en baskın tarayıcısına gizlilik açısından ileri bir alternatif sunarak Google Chrome'u kontrol altında tutmak için en iyi yarışmacıydı. 2008'de piyasaya sürülmesinden bu yana Chrome, web ile eşanlamlı hale geldi: İnternet'teki herkesin yaklaşık yüzde 65'i tarafından kullanılıyor ve insanların İnternet'i nasıl deneyimledikleri üzerinde büyük bir etkisi var. Google, AMP yayınlama standardını başlattığında, web siteleri bunu uygulamaya koyuldu . Milyonlarca pazarlamacıyı ve yayıncıyı etkileyecek bir hareket olan Chrome'da üçüncü taraf çerezlerini değiştirmeye yönelik benzer planlar , Google'ın imajında şekilleniyor .

Mozilla'da tarayıcı geliştirme üzerinde çalışan ancak hala sektörde çalıştıkları için ismini vermek istemeyen eski bir Firefox çalışanı, "Chrome masaüstü tarayıcı savaşını kazandı" diyor. Bir Firefox canlanması için umutları yüksek değil. "Firefox'un bu noktada herhangi bir tarayıcı paylaşımını bile geri kazanmayı beklemesi çok makul değil." Kariyerinin yansımalarından korktuğu için isminin açıklanmamasını isteyen bir başka eski Mozilla çalışanı, "Firefox'un küllerinden geri dönmeyeceği gerçeğini kabul etmek zorunda kalacaklar" diyor.

Mozilla ve Google'ın karmaşık bir ilişkisi var. Rakip olabilecekleri gibi, aynı zamanda iş ortağıdırlar. Google her yıl Mozilla'ya yüz milyonlarca dolar telif ücreti ödüyor - raporlara göre bu rakam şu anda yılda 400 milyon dolar civarında - arama motorunun Firefox'ta varsayılan olarak ayarlanması için. en 2020 mali sonuçlarında toplam gelirini 496 milyon dolar, arama anlaşmalarından elde edilen telif ücretleri ise 441 milyon dolar olarak listeledi. Firefox'un Rusya'daki Yandex Search gibi başka varsayılan arama motoru ortakları vardır ve bu telif ücretleri de çok önemlidir. öder büyük meblağlar Safari'de varsayılan arama motoru olmasını sağlamak için Apple'a her yıl

Google-Mozilla anlaşması en son 2020'de yenilendi ve 2023'te sona ermesi bekleniyor. İstatistikler, Firefox'un pazar payının yaklaşık yüzde 1 düştüğünü bu anlaşma boyunca Şirketin kendi rakamları , aylık aktif kullanıcılarının 215 milyon civarında sabit kaldığını gösteriyor. Ancak Google'ın aynı düzeyde yenileme yapacağının garantisi yoktur. Deckelmann, Mozilla'nın ortaklarıyla yaptığı düzenlemelerle ilgili ayrıntıları açıklamadığını ve Google ile müzakerelerin devam edip etmediğini söylemeyi reddettiğini söyledi. Mozilla'nın 2020 mali beyanları, işten çıkarmalara rağmen sağlıklı bir yerde olduğunu ve 2021 mali sonuçlarının gelir artışı göstermesini beklediğini söyledi.

Ancak Mozilla ve Firefox, uzun vadeli geleceği için para kazanma yollarını çeşitlendirmesi gerektiğini kabul ediyor. Bu çabalar 2019'dan beri hızlanmıştır. Şirket, ücretli bir premium abonelik hizmeti içeren daha sonra oku hizmeti Pocket'e sahiptir. Ayrıca, insanların abone olabileceği benzer iki VPN tarzı ürünü piyasaya sürdü. Ve şirket, reklamları Firefox tarayıcısında açılan yeni sekmelere yerleştirerek daha fazla reklamcılık yapıyor.

Mozilla'nın birleşik abonelik ve reklam geliri 2019'da 14 milyon dolardan 2020'de 24 milyon dolara yükseldi ve şirket, 2021 mali sonuçlarının gelirinin yüzde 14'üne katkıda bulunan yeni ürünler göstermesini beklediğini söyledi. Google'dan bu bağımsızlık, "daha sağlıklı" bir iş modeli oluşturmanın anahtarıdır. Ancak, bu yeni bahislerden bazıları işe yaramadı ve Firefox'un daha geniş gizlilik hedefleriyle çelişiyor gibi görünebilir. Kötü şifreli bir dosya paylaşım hizmeti kapatıldı amaçlı yazılımı yaymak için kullanıldıktan . Şirket, Firefox'un URL çubuğuna reklamlar . Ve 2010'ların ortalarındaki Firefox OS telefonları o kadar iyi.

Yeni gelir kaynakları bulma baskısı, Firefox'un her zamankinden daha fazla tarayıcı rekabetiyle karşı karşıya olduğu bir zamanda geliyor. Gizlilik odaklı şirketleri izleyen bir grup olan Rise of Privacy Tech'in kurucusu Lourdes Turrecha, "Pek çok tarayıcı, markalaşmalarında gizliliği kullanır" diyor. kendilerini farklılaştırmaya çalışır göz atma geçmişiniz hakkında veri toplamayarak veya çevrimiçi olarak ne yaptığınızı takip etmeyerek . Firefox, DuckDuckGo, Brave, Vivaldi ve Safari, farklı derecelerde izlemeyi engelleme konusunda yaygın olarak gizliliği en çok koruyan seçenek olarak kabul edilen Tor'a katılıyor.

Firefox'un gizlilik bilgileri, ticari rakiplerinin herhangi biri kadar güçlüdür. Öneri web sitesi Privacy Guides'ın çalıştırılmasına da yardımcı olan sistem yöneticisi Jonah Aragon, "Firefox ile ilgili en önemli şey, ne kadar genişletilebilir olduğudur" diyor. Açık kaynak kodlu yazılımlara odaklanan site, Firefox tarayıcılarını üst sıralarda yer alıyor . "Varsayılan olarak etkinleştirilmeyen pek çok gizlilik özelliği var ki bu talihsiz bir durum, ancak en azından onlara ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız bunları etkinleştirme seçeneği sunuyor."

Mozilla, Android ve iOS için ana Firefox tarayıcısına ek olarak, varsayılan olarak gizlilik korumalarını artıran Focus tarayıcısını da çalıştırır. (Deckelmann, iki Firefox tarayıcısının farklı kullanım durumları olduğunu ve uygulamaların tek bir üründe birleştiğini görmediğini söylüyor.) Aragon, Firefox'un gizlilik odaklı diğer tarayıcılarla rekabet ederken, bunları ilk tanıtan kişi olmadığını da ekliyor. özellikler örneğin, Safari öncülük etti varsayılan olarak üçüncü taraf izleme tanımlama bilgilerini engellemeye

Bu, Firefox'un gelecekte kendisini nasıl farklılaştıracağına dair endişeleri yansıtıyor. Eski Firefox çalışanları, Mozilla'nın seçim çerçevesi tarayıcısı için farklı bir stratejiye bağlı kalması gerektiğini söylüyor. Eski bir çalışan, arama çubuğu reklamlarını birinci sınıf olarak göstererek, "Temelde daha optimize edilmiş bir gizlilik tarayıcısı, ancak aynı zamanda ondan daha fazla fayda elde etmeye ve farklı yönlere giderek geliri sıkıştırmaya çalışıyorlar" diyor. çelişen öncelikler örneği.

"Bir kez kaybolduktan sonra, kullanıcılar zorlayıcı bir neden bulununcaya kadar geri gelmezler ve bu zorlayıcı neden ne olurdu" Gartner'da gizliliğe odaklanan bir Başkan Yardımcısı analisti Bart Willemsen diyor. Willemsen, ilk günlerinden beri bir Firefox kullanıcısı olduğunu söylüyor. "Firefox'un yalnızca pazarlama ifadelerinde değil, aynı zamanda mutlak ürünlerinde benzersiz bir konum bulma ve tek bir yöne gitme konusunda gerçekten zor olduğunu düşünüyorum" diyor.

Deckelmann için Firefox'u daha kişisel hale getirmek çok önemli. Buna, insanların daha fazla çevrimiçi olması için tarayıcının işlevselliğini artırmaya çalışmanın da dahil olduğunu söylüyor. Deckelmann, İnsanların tüm bu bilgileri yönetmesi artık neredeyse imkansız diyor. Örneğin, geçen yıl Firefox, insanların daha önce terk edilmiş aramaları ve bitmemiş makaleleri almasına izin vermek için ana sayfasını yeniledi. özellikler ekledi Firefox uygulamasına . Mozilla ayrıca, daha fazla gizlilik odaklı reklamcılık .

Deckelmann, Firefox'un insanların çevrimiçi taramasını kişiselleştirmeye devam etmenin yollarını aramaya devam edeceğini söylüyor. "Bundan ne çıkacağından emin değilim, insanların geleneksel olarak bir tarayıcıdan beklediği şey olacak, ancak amaç her zaman insanları ilk sıraya koymak olacak" diyor. Daha bu hafta Firefox, Disney+ aboneliği kazanmak için tarayıcının ve reklamların rengini değiştirmeyi içeren yeni bir Pixar filmiyle bağlantılı Disney ile bir ortaklık duyurdu. Anlaşma, hem Firefox'un kişiselleştirme çabasından hem de gelir akışı arayışının aşağı çekebileceği garip yollardan bahsediyor.

Deckelmann, Firefox'un başarılı olması için Chrome veya Apple'ın ikinci en büyük tarayıcısı olan Safari kadar büyük olması gerekmediğini ekliyor. Deckelmann, "Gerçekten tek istediğimiz geçerli bir seçim olmaktır" diyor. "Çünkü bunun herkesin bu farklı seçeneklere sahip olması için daha iyi bir İnternet yaptığını düşünüyoruz."

Bazı eksikliklerine rağmen, Firefox hala önemli. zorluyor daha özel olmaya ve temel ürünü özünde farklı. Tarayıcı pazarına Google'ın Chromium kod tabanı ve onun altında yatan tarayıcı motoru olan ve kodu görsel web sayfalarına dönüştüren bileşen olan Blink hakimdir. Microsoft'un Edge Browser, Brave, Vivaldi ve Opera'sının tümü, Chromium'un uyarlanmış sürümlerini kullanır. Apple, geliştiricilerin WebKit tarayıcı motorunu iOS'ta kullanmasını sağlar. Bunun dışında, Firefox'un Gecko tarayıcı motoru var olan tek alternatiftir.

Willemsen, "Bu pazarın çeşitliliğe ihtiyacı var" diyor. Firefox daha da azalırsa, Chrome için daha az rekabet olacaktır. Willemsen, Tekelleri önlemek adına, açık İnternet standartları için bu farklılığa ihtiyacımız var? diyor. Diğerleri aynı fikirde. Bu hikaye için konuştuğumuz herkes - Mozilla'nın içinde ve dışında - Firefox'un gelişmesinin web'i daha iyi bir yer haline getirdiğini söylüyor. İşin püf noktası oraya nasıl gidileceğini bulmaktır.


Firefox Focus Firefox Focus Android: Gizlilik tarayıcısı,Hiç kimse izlemiyormuş gibi gez. Yeni Firefox Focus çeşitli çevrimiçi takipçileri

Mozilla Firefox Mozilla Firefox Android: android için firefox web tarayıcı,Mozilla Firefox güvenliği, hızı ve yeni özellikleri ile interneti kullanma

Mozilla Firefox Mozilla Firefox iOS: ios için firefox tarayıcı,Hızlı, akıllı ve kişisel Web deneyimi. Firefox Mozilla tarafından yapılan bağı

Mozilla Firefox Mozilla Firefox Windows: Gelişmiş Web Tarayıcısı,Firefox ücretsiz ve açık kaynak web tarayıcısı . Firefox en yaygın kullanılan tarayıcı.

Adblock Firefox Adblock Firefox Windows: firefox reklam engelleme,Adblock, Firefox için hazırlanmış etkili bir reklam önleyici eklenti. Ne tarayıcıyı

Mozilla Firefox Mozilla Firefox Linux: linux için firefox tarayıcı,En yeni Firefox tarayıcısını indirin. Ve gizliliği ilk sır

Tarih:2022-02-19 20:35:48  Hit:899 



Tomb Raider Anniversary Nude Patch

Tomb Raider Anniversary Nude Patch

çıplak Tomb Raider Anniversary
Zuzu

Zuzu

müzik dinle ve indir
Waseor Coğrafya

Waseor Coğrafya

il bulma oyunu
Flatcast

Flatcast

internetten radyo yayını yapma pr
CMturk Antrenman Paketi CM03-04

CMturk Antrenman Paketi CM03-04

CMturk Antrenman Paketi CM03-04 ind

Hello Neighbor

araştırma ve korku oyunu

GC Racing: Grand Car Racing

android için araba yarışı oyunu

Crazy for Speed

android için araba yarışı

Shadowmatic

android için gölge oyunu

Speed Night 2

andorid gece araba yarışı

DirectChat (ChatHeads for All)

android için sohbet uygulamaların

Mackolik

iphone için canlı maç sonuçlar�

Mackolik

android canlı maç sonuçları