HACKERLERDEN ŞİRKETLERE UYARI - indirBak

indirBak  ›  TeknoHaber  ›  

 HACKERLERDEN ŞİRKETLERE UYARI

 Beyaza şapkalı hackerlar uyardı! Büyük şirketler her an siber saldırılara uğrayabilir...
Büyük firmalara dijital güvenlikleri konusunda yardımcı olan ve "Beyaz Şapkalı Hacker lar" olarak adlandırılan seçkin bilgisayar korsanları, büyük mağaza ve şirketlerin her an siber saldırıların hedefi olabilecekleri uyarısında bulundu.

InfoSecurity Avrupa konferansı çerçevesinde geçen hafta Londra da toplanan "Hacker lar Paneli"ne katılan uzmanlar, büyük şirket ve zincir mağazalara siber saldırıların an meselesi olduğuna dikkaki çekerek, internet ortamında suç işleyenlerin geçen yıl Estonya yı ve bazı firmaları felç eden taktikleri kullanabileceklerini belirttiler.

İngiltere de büyük perakendeci Tesco ile Marks and Spencer zincir mağazalarının hacker ların hedefi olabileceği uyarısında bulunan "iyi hacker lar", "IT teknolojisi alanında çok ileri olan Estonya, bu deneyimi yaşayan ilk ülke olduğu için şanssızdı. Ancak çok yakında Avrupa daki büyük firmalar ve ülkeler, siyasi ve dini nedenlerden ötürü saldırıya uğarayabilirler" diye konuştu.

Aralarında, ABD kara, deniz ve hava kuvvetleri ile Savunma Bakanlığı bilgisayarlarını hack leyen "Solo" lakaplı Gary McKinnon, siber suç izleme siteleri Zone-H ve WabSabiLabi nin kurucusu Roberto Preatoni nin de bulunduğu panelistler, "böyle bir saldırının her an olabileceğini ve olacağını" söylediler.

Rus hacker ler, Nisan 2007 de, Estonya nın başkenti Tallinn deki bir Sovyet askerinin bronz heykelinden oluşan Kızılordu Anıtı nın kaldırılmasına siber saldırıyla karşılık vermiş, sağlık, vergi, hatta toprak işlemlerinin bile internet üzerinden yapıldığı Estonya da hayat üç hafta boyunca felç olmuştu. Bu sorun ülkeyi milyonlarca avro zarara uğratmıştı.

Böyle bir sorunun Türkiye de yaşanmaması için de TÜBİTAK harekete geçmişti.

Tarih:2008-05-10 18:26:46  Hit:1762 



Anti Deep Freeze

Anti Deep Freeze

deep freeze şifre bulucu
Tomb Raider Anniversary Nude Patch

Tomb Raider Anniversary Nude Patch

çıplak Tomb Raider Anniversary
Waseor Coğrafya

Waseor Coğrafya

il bulma oyunu
Flatcast

Flatcast

internetten radyo yayını yapma pr
Same Game

Same Game

aynı renkleri bir araya getir yok

YouTube

android için youtube video izleme

Tennis Clash

online tenis oyunu android için

Alibaba

android için alış veriş

Lessy

market promosyonları

Toca Kitchen 2

mutfak yemek oyunu

TMNT

ninja kaplumbağa mutant çılgınl

Football Strike

android online futbol oyunu

AVG Cleaner

android ram artırma