Fransa’nın veri koruma düzenleyicisi CNIL, Google’ın 1 Mart’ta yürürlüğe girecek yeni gizlilik politikası hakkında resmi soruşturma başlatılacağını açıkladı.
CNIL, yaptıkları ön incelemede, Google’ın yeni gizlilik politikasının, Avrupa’nın kişisel gizlilik haklarını koruma yasalarıyla uyuşmadığını tespit etti.
Kurum
tarafından Google’a 27 Şubat’ta gönderilen mektupta, soruşturmanın
Avrupa’daki diğer veri koruma düzenleyicileri adına da yürütüleceği ve
ABD’li şirkete Mart ayının ortalarında soruşturmayla ilgili bir takım
sorular içeren mektup iletileceği ifade edildi.
![]()
Google, yeni gizlilik politikasını Ocak ayında duyurmuş ve amacın, sundukları hizmetlerin daha etkin kullanılmasını sağlamak olduğunu söylemişti. Google ayrıca, bugüne kadar oluşturulan 90’ı aşkın gizlilik politikasının, en aza indirileceğini duyurmuştu. Ancak analistler, yeni politika altında, Google’ın kullanıcılarına ait bilgileri daha büyük bir veri havuzunda toplayacağı endişesini dile getirmişti. Yeni dönemde, kullanıcılar, Google hizmetlerini tercih ettikleri sürece gizlilik politikalarının kapsamı dışına çıkamayacak.












