KVKK WhatsApp'a inceleme başlattı - indirBak

indirBak  ›  TeknoHaber  ›  bilisim
KVKK WhatsApp'a inceleme başlattı

 KVKK WhatsApp'a inceleme başlattı

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), WhatsApp uygulaması hakkında, yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlattı.

KVKK-Whatsapp-inceleneme
Alınan bilgiye göre, Kişisel Verileri Koruma Kurulunun bugünkü toplantısında, "Whatsapp Inc tarafından WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yurt dışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği" yönündeki haberlerle ilgili değerlendirme yapıldı.

Konuyu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri yönünden değerlendiren Kişisel Verileri Koruma Kurulu, toplantıda WhatsApp uygulaması hakkında, veri işleme şartları, yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlatılmasına karar verdi.

İncelemeyi yürütecek Kurul, süreci takip ederek, 8 Şubat 2021'de konuyu yeniden değerlendirecek.

REKABET KURULU HAREKETE GEÇTİ

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tepkilere neden olan WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesi için Rekabet Kurulu harekete geçti.

Kuruldan yapılan açıklamada Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Ayrıca WhatsApp'la veri paylaşımı zorunluluğunun durdurulduğu bildirildi. 

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), WhatsApp'ın "zorunlu güncelleme" kararının bugünkü toplantıda ele alınacağını duyurmuştu.

KVKK'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, WhatsApp Inc. tarafından, WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyenlerin kişisel verilerinin işlenmesine ve yurt dışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği hatırlatıldı.

WhatsApp'ın, rıza vermeyen kullanıcıların uygulamayı kullanamayacağı ve hesaplarının silineceğine dair kullanıcılara bilgilendirme iletildiği belirtilen duyuruda, şunlar kaydedildi:

"Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 15'inci maddesi uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 12 Ocak 2021 tarihli toplantısında konu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile kanunun açık rıza, veri işleme şartları, yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirilecek olup, gelişmeler hususunda kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir."

KAYNAK: NTV



WhatsApp Messenger WhatsApp Messenger iOS: iphone WhatsApp Messenger,WhatsApp Messenger,Mobil cihaz mesajlaşma programı, ses,resim gönderebiliyorsunuz.
WhatsApp Messenger WhatsApp Messenger Android: Android messenger,Popüler android Mobil cihaz mesajlaşma programı, ses,resim gönderebiliyorsunuz. dosyalarınız

Tarih:2021-01-12 22:57:51  Hit:312  Ekleyen: indirbak

KVKK WhatsApp'a inceleme başlattı Pinterest




Oley.com

sanal iddaa uygulaması

Flatcast

internetten radyo yayını yapma pr

A.T.A.K

akıllı tahta usb anahtar yazılı

Express Files

hızlı dosya indirme programı

Anti Deep Freeze

deep freeze şifre bulucu

dcm4che

hastane cd lerini açma

EBA

iphone için eba uygulaması

Mp3 Download Manager (MDM)

internetten mp3 indirme programı

Sing! Karaoke

android için karaoke uygulaması

RULES OF SURVIVAL

android için online savaş oyunu

Behance

android proje arama

Screen Recorder

android için ekran kaydedici

SoundCloud

android online müzik dinleme

Glovo

sipariş teslimat uygulaması

VPN 360 - Unlimited VPN Proxy

ios için vpn uygulaması

My Talking Angela

iphone konuşan kedi angela