indirBak  ›  BlogNasıl Yapılır

Pil Ömrünü Uzatan Uygulamalar

Bu bölümde Mobil cihazlarınızda pil ömrünü artıran programları ekleyeceğiz.


Pil Ömrünü Uzatan Uygulamalar Bu bölümde Mobil cihazlarınızda pil ömrünü artıran programları ekleyeceğiz.

Telefon pilini en çok sömüren donanım birimi LCD ekranlardır. Bu yazıda özellikle ekranın tükettiği enerjiyi optimize etmek için yapılması gerekenler üzerinde durulacaktır.

  1. Telefon konuşmaları esnasında devreye giren yakınlık sensörü sayesinde telefon ekranı otomatik olarak kapanır. Bu harika özelliği telefonunuz için varsayılan bir özelliğe dönüştürebilirsiniz. Böylelikle örneğin YouTube?dan müzik dinlerken ya da ya benzeri bir uygulamayı kullanırken telefonu uyku moduna almadan ekranı karartabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey Black Screen Of Life uygulamasını yüklemek ve ön kameranın yanındaki yakınlık sensörünü kapatacak şekilde telefonu ters olarak bir yere koymak.
  2. Telefonunuzun ekran parlaklık ayarı için ?Uyarlanan parlaklık? özelliğini devre dışı bırakın. Uyarlanan parlaklık özelliği aktif olduğu sürece sürekli çalışan ışık sensörü pilinizi oldukça hızlı sömürür. Bunun yerine mümkün olduğunca kısık ve ortalama bir parlaklık düzeyi belirleyin, değişen ortam koşullarına göre parlaklık ayarına manüel olarak müdahale edin. Kısık bir ekran ışığı hem sizin hem de pilinizin sağlığı için önemlidir.
  3. Telefon duvar kağıdı için düz siyah renk bir görsel kullanın. Amoled ekranlar koyu renkleri göstermek için ışık kullanmazlar. Telefonun en çok görüntülenen ekranının koyu renk bir backround?a sahip olması pil tüketimi açısından önemli bir tasarruf sağlayacaktır.
Müzik dinlerken yada youtube gibi video sitelerinden müzik dinlerken ekranın kapanarak daha uzun süre pil ömür elde etmeniz için kullanacağınız bir uygulama. pil-omrunu-uzatan-uygulamalar Pinterest
  Hit: 1977 Tarih: 2015-10-28 17:03:49

Kullanıcı Görüş ve Önerileri




Tuner - Pitched

müzik aleti akort uygulaması

YaaniMail

YaaniMail mail uygulaması

Tapatalk

forumlara otomatik bağlanma

Add logo or watermark to photo

android için fotoğraflara logo ek

Flick Soccer 20

android için futbol oyunu

LifeAfter

virüs saldırılarına karşı ins

Truckers of Europe 3

gerçekçi kamyon simülasyon oyunu

Learn 163 Languages

yabancı dil öğrenme öğrenme